Lichtjesparade; op een dag staat er een pinguïn voor de deur van een jongen. van wie is die pinguïn? waar moet hij heen?
Deze lichtjesparade is gebaseerd op het kinderboek ‘Lost and Found’ van Oliver Jeffers. Wil jij dat wij ook een lichtjesparade in jouw buurt organiseren? Stuur ons dan een berichtje.
Wanneer een jongen bezoek krijgt van een pinguïn denkt hij dat het dier verdwaald is en wil hij hem terug naar huis brengen. Maar waar wonen pinguïns eigenlijk? Samen met de bewoners van Oosterflank gingen we met onze lampionnen in de hand, ‘s avonds op zoek naar het huis van de pinguïn. Maar was de pinguïn wel echt verdwaald of was hij eigenlijk op zoek naar een vriend?
play it forward; een voorstelling ter afsluiting van het congress mygeneration@work. het thema van het congress was het verminderen van jeugd werkeloosheid in europa. hoe ga je om met de veranderende rol als werknemer/ werkgever? wie en wat moeten er veranderen?
In opdracht van de gemeente Rotterdam hebben we voor de afsluiting van het project MyGeneration@work een voorstelling gemaakt waarin het thema en de resultaten tot nu toe werden verwerkt. Met als doel de materie voelbaar te maken, concreet.
In de setting van "De Fabriek van Goede Ideeën" konden alle deelnemers de knelpunten van ons huidige systeem van directeur/ manager/ werker voelen. Na deze ervaring werden alle resultaten besproken en werd de basis gelegd voor het vervolg traject.
Iedereen was erg enthousiast! Men was vooral blij dat de emotie achter de theorie naar boven kwam en er binnen twee uurzoveel langs kon komen op een praktische wijze. Bekijk hier foto's van Erno Wientjes en tweets van de deelnemers via: The factory of Great Ideas
Idee en tekst: Bas Kortmann en Fokka Deelen Spel: Julien Knops, Gonny Gaakeer en Fokka Deelen Productie: Bowie Redman Barbiers Decor en ondersteuning: Iris Veentjes en Jolien van Delft.
Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.
CITY STAGE is een interventie project dat parallel liep aan de voorstelling. Jongeren, van ± 14 tot 18 jaar, kregen een workshop over fysieke privacy. Tijdens de workshop maakten ze een korte interventie in de openbare ruimte die de grenzen van de privacy aftastte. De camera moesten ze zien als een bewakingscamera. De interventie/ actie moest gericht zijn op de bewaker die de beelden van de bewakingscamera bekijkt. Prikkel hem, lok hem uit, geef een boodschap door, etc..
Idee en tekst: Bas Kortmann en Fokka Deelen, Spel: Afke Weltevreden, Thomas Boer en Fokka Deelen, Vormgeving: Bas Kortmann en Marsel Pott.
Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.
GLAS is een voorstelling over de privacy van geheimen, gedachten en dromen. Ons lichaam wordt continu bekeken, gevolgd en geanalyseerd. Die privacy bestaat niet meer. We hadden nog wel de privacy van onze hersenen. Die laatste grens wordt overschreden door nieuwe technologie van het bedrijf E-Vitro die het mogelijk maakt om de visuele cortex te scannen en de beelden daaruit te toveren.
E-Vitro produceert een revolutionaire, draagbare hersenscanner. Dit apparaat wordt gedemonstreerd in de voorstelling terwijl het publiek deelneemt aan een hersengolfexperiment. Hiermee kun je herinneringen en dromen zichtbaar maken. Via deze scanner kom je in contact met jezelf. Communiceer je via de headset met anderen en ontdek je wat zij dromen en verlangen. E-Vitro biedt je een wereld zonder geheimen.
Datsja; EEN INTERACTIEVE VOORSTELLING DIE DRAAIT OM MACHT EN VERANTWOORDELIJKHEID. POWERBOAT VERLEIDT HET PUBLIEK IN EEN DATSJA WAARBINNEN IEDEREEN VRIJHEID EN MACHT HEEFT, MAAR WAAR NIEMAND ZIJN VERANTWOORDELIJKHEDEN KAN ONTLOPEN.
De belangrijkste drijfveer voor Powerboat om deze voorstelling te maken is de noodzaak om, in een interactieve theatervoorstelling, het publiek basisvragen over samenleven voor te leggen, vooral omdat theater van oudsher de plek is om sociale vraagstukken te behandelen.
De wereld is in beweging, maar ook op kleine schaal heerst wantrouwen, angst, ontevredenheid en apathie.
Theatervoorstellingen zoals Powerboat de afgelopen jaren heeft ontwikkeld zijn de perfecte omgeving om dit verschijnsel aan de kaak te stellen. Juist nu de wereld meer dan ooit is verdeeld in machthebbers en machtelozen, is de noodzaak groot om sociale vraagstukken via artistieke middelen tot in de verste uithoeken te onderzoeken
Idee en tekst: Bas Kortmann, Jacqueline Sterk en Fokka Deelen, Spel: Julien Knops en Linda van Denderen, Vormgeving: Bas Kortmann
Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.
Poldertango gaat over de passie voor het vlakke natte land. Welke binding heb je met het land waar je leeft? Als er vreemdelingen komen, ben je dan trots op je land en wil je dat delen met iedereen? Of voel je je onzeker?
Je kan pas van een ander houden als je van jezelf houdt. Weet je dan ook pas wie de ander is, als je jezelf kent? Poldertango is een ervaringsgerichte zoektocht naar een gezamenlijke identiteit met het land en de ander.
Medewerkers: Bas Kortmann, Fokka Deelen, Linda van Denderen, Leja, Batja ten Kortenaar, Laurens Kolks, Tina Siehof, Paul Nijland
Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.
Wil je meer informatie over Ruis of heb je een andere vraag? Stuur dan een berichtje.
Bij de uitvoeringen in Rotterdam kon je, naast dineren, ook een combi ticket krijgen voor de voorstelling CODE_DECODE van Blekdog. Een dansperformance over verwachtingspatronen waar ieder mens aan moet voldoen. De dansers werden aangestuurd door een geluidsbron die op de buik was bevestigd.
RUIS is meer dan een voorstelling. Het is een avond waarop men rondloopt, omgeven door beeld en geluid en waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Een mengeling van theater, vormgeving, muziek en nieuwe media.
In de voorstelling, het diner vooraf en de expositie in de foyer wilden we de schoonheid van ruis tonen. Laten voelen dat ruis geen stoorzender is maar een noodzakelijk element om beweging, verwondering en energie te brengen. Dat het je los maakt van gebaande paden en ruimte geeft om nieuwe dingen te ontdekken.
Idee en tekst: Bas Kortmann en Fokka Deelen, Spel: Wendell Jaspers en Fokka Deelen, Productie: Buro Fris en Marieke van Gool, Geluid: Ard Jansen, Video: Rob Donkers, Diner: Marije Vogelzang, Expositie: Margot Anouschek
Raising Reality is het verhaal van een vrouw die doelbewust haar eigen destructie nastreeft. Wij stelden het publiek de vraag: accepteert u deze keuze van de vrouw en wat is hierbij uw rol? In deze theatrale performance wordt het eindresultaat mede bepaald door de toeschouwers.
Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.